Jatkossa asukas valitsee ja tilaa nuohoojan itse. Vakituisessa asuinkäytössä olevassa asunnossa tulisijat on nuohottava kerran vuodessa ja vapaa-ajan asunnossa kolmen vuoden välein. Nuohouksen voi jatkossakin suorittaa vain ammattitaitoinen nuohooja.
Arjen turvallisuudesta kertova opas on käännetty yhdeksälle eri kielelle. Oppaasta löydät toimintaohjeita onnettomuustilanteisiin, tietoa pelastuslaitoksesta ja kodin turvallisuuteen liittyviä vinkkejä.

Ajankohtaista

RSS
  • Sunnuntaina 11.2.2018 vietetään valtakunnallista 112-päivää. Pelastuslaitos järjestää useita tapahtumia alueellaan.
  • Palokuolemien osalta vuosi 2017 oli Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella synkkä. Tulipaloissa menehtyi kymmenen ihmistä. Pelastajat pelastivat välittömästä vaarasta 60 henkeä. Turvallisuuskoulutusta annettiin yli 86700 henkilölle. Ensihoitoyksiköillä oli hälytyksiä lähes 39000.
  • Ilotulitteiden myynti alkaa 27.12. ja päättyy uudenvuoden aattoiltana. Ilotulitteita saa käyttää 31.12. klo 18 alkaen ja niiden ampuminen on lopetettava samana yönä 1.1. klo 02.00 mennessä. Käytä ilotulitteita turvallisesti. Suosittelemme, että myös ilotulituksen katsojat käyttävät suojalaseja.
  • Joulun pitäisi olla kaikille hyvän mielen aikaa. Valitettavasti onnettomuuksia sattuu myös juhlapyhinä. Monet vahingot olisi ehkäistävissä ennakoimalla ja huomioimalla turvallisuus paremmin. Teethän itse omasta ja läheistesi joulusta turvallisen.

Twitteristä