Paras juhannus on sellainen, ettei kukaan loukkaannu henkisesti eikä fyysisesti. Parhaat juhlat vietät ilman viranomaisten vierailua.
Arjen turvallisuudesta kertova opas on käännetty yhdeksälle eri kielelle. Oppaasta löydät toimintaohjeita onnettomuustilanteisiin, tietoa pelastuslaitoksesta ja kodin turvallisuuteen liittyviä vinkkejä.

Ajankohtaista

RSS
  • Suomalaisista peräti 95 % on valmiita auttamaan naapureitaan ja läheisiään esimerkiksi pitkän sähkökatkon aikana. Yli 90 % olisi valmis auttamaan ja osallistumaan myös vapaaehtoistehtäviin pitkäkestoisessa häiriötilanteessa.
  • Vuosittain sattuu useita tulipaloja pyykkien kuivatuksesta saunassa. Pienemmissä vahingoissa asukas on ehtinyt hätiin ja saanut sammutettua palonalun. Valitettavasti kuitenkin moni sauna, ja joskus koko koti, on tuhoutunut löylyhuoneessa kuivatettujen pyykkien vuoksi. Pelastuslaitos muistuttaakin, ettei sauna ole kodinhoitohuone.
  • Kuluneen kevään aikana Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella on ollut lukuisia maastopaloja, jotka ovat saaneet alkunsa kulotuksesta tai puutarhajätteiden poltosta. Vuosittain alueellamme syttyy reilusti yli sata maastopaloa ihmisen toiminnan seurauksena, noin 70 % kaikista maastopaloista.
  • Piirustuskilpailumme on päättynyt. Vastaanotimme kaikkiaan 110 hienoa ja värikästä, turvallisuusaiheista piirustusta.

Pelastuslaitoksen toiminta-alue


Paloasemien tiedot näet klikkaamalla kuntia kartalla.

Toiminta-alueLänsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tehtävänä on huolehtia kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta pelastustoimen alueella.