Jatkossa asukas valitsee ja tilaa nuohoojan itse. Vakituisessa asuinkäytössä olevassa asunnossa tulisijat on nuohottava kerran vuodessa ja vapaa-ajan asunnossa kolmen vuoden välein. Nuohouksen voi jatkossakin suorittaa vain ammattitaitoinen nuohooja.
Arjen turvallisuudesta kertova opas on käännetty yhdeksälle eri kielelle. Oppaasta löydät toimintaohjeita onnettomuustilanteisiin, tietoa pelastuslaitoksesta ja kodin turvallisuuteen liittyviä vinkkejä.

Ajankohtaista

RSS
  • Aivoverenkiertohäiriö on akuutti hätätilanne. Oireisiin on reagoitava välittömästi ja soitettava 112 hätänumeroon ammattiavun saamiseksi paikalle. Viikolla 11 vietetään Kansainvälistä Aivoviikkoa.
  • Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvitti iän vaikutusta palovaroittimen toimintaan. Selvityksen perusteella havaittiin, että vanha palovaroitin ei toimi luotettavasti ja se tulee vaihtaa vähintään 5-10 vuoden välein.
  • Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto muistuttaa, että jää voi pettää varoittamatta. Oikein varustautuminen on olennaisen tärkeää. Uusittu jääturvallisuusopas on julkaistu.
  • Hätäkeskuslaitos julkaisee 1.3.2018 alkaen kaikki vaaratiedotteet 112.fi-sivustolla. Uudella palvelulla Hätäkeskuslaitos vastaa kansalaispalautteissa esiin tulleeseen tarpeeseen.

Twitteristä