Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella ei kuollut yhtään ihmistä tulipaloissa vuonna 2018. Maastopaloja oli kuivan kesän myötä tavallista enemmän. Liikenneonnettomuuksien määrä väheni. Ensihoitohälytysten määrä lisääntyi. Eniten ensihoitotehtäviä oli rintakipuun, hengitysvaikeuksiin sekä aivoverenkiertohäiriöihin liittyen.
Arjen turvallisuudesta kertova opas on käännetty yhdeksälle eri kielelle. Oppaasta löydät toimintaohjeita onnettomuustilanteisiin, tietoa pelastuslaitoksesta ja kodin turvallisuuteen liittyviä vinkkejä.

Ajankohtaista

RSS
  • Turvallisuuden ammattilaiset ovat tavattavissa 112-päivän tapahtumissamme 11.2.2019. Tule mukaan ja opi samalla miten voit auttaa auttajia auttamaan!
  • Uudenvuodenaattoillaksi ja -yöksi on luvassa kovaa puuskittaista tuulta. Uudellamaalla ei ole lisärajoituksia ilotulitteiden käyttöön mutta pelastuslaitokset kehottavat ilotulittajia erityiseen varovaisuuteen ja paikallisten tuuliolosuhteiden huomioimiseen.
  • Ilotulitteiden myyntiaika on 27.12.-31.12. Pelastuslaitos tarkastaa kaikki alueellaan sijaitsevat 94 ilotulitteiden myyntipistettä myynnin aikana. Käytä ilotulitteita turvallisesti ja muista suojalasit myös katsojille!
  • Väestöhälyttimistä kuului 2.12. noin kello 14:37 erheellinen kokeilumerkki, joka aiheutti hämmennystä ympäri Suomea. Hätäkeskusten ja pelastuslaitosten puhelinlinjat kävivät kuumina. Kansalaisten on hyvä tunnistaa erilaiset vaara- ja kokeilumerkit sekä tietää mitä tehdä niiden kuuluessa.

Twitteristä