112 Suomi -sovellus auttaa avun perille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.11.2019 klo 9.48

Joko olet ladannut puhelimeesi 112 Suomi -sovelluksen?

112 Suomi on hätäpuhelun paikantamiseen kehitetty sovellus. Kun soitat sen kautta hätäpuhelun, sinut pystytään paikantamaan automaattisesti ja hätäkeskus voi lähettää lähimmän ja tarkoituksenmukaisimman avun paikalle mahdollisimman nopeasti.

Sovelluksesta löytyy myös useita hyödyllisiä päivystysnumeroita. Viimeisimpänä palveluun on lisätty Poliisin valtakunnallisen neuvontapalvelun ja Nollalinjan päivystysnumerot.

Sovelluksessa on entuudestaan koottu seuraavat päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen: Meripelastus, Tienkäyttäjän linja, Myrkytystietokeskus, Kansalaisneuvonta, MLL:n lasten ja nuorten puhelin, Ulkoministeriön päivystys ja Kadonneita lapsia koskeva vihjepuhelin. Lisäksi se välittää alueesi vaaratiedotteet suoraan puhelimeesi.

Tee Sinäkin turvallisuusteko ja lataa 112 Suomi -sovellus. Apu on yhden painalluksen päässä. Sovelluksella on lähes 1,6 miljoonaa latausta. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja Hätäkeskuslaitos suosittelevat lataamaan sovelluksen ja opastamaan sen käytössä etenkin lapsia ja ikäihmisiä.

Lisätietoja

Hätäkeskuslaitoksen uutinen 112 Suomi -sovelluksen uusista lisäpalveluista

Tietoa 112 Suomi -sovelluksesta


Aihealue:
  • Hätänumerot, 
  • Turvallisuus