Espoon Finnoon tulvatilanne, torjuntatoimet ja varautuminen tulevaan viikonloppuun

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.2.2020 klo 12.13

Lauantaina 15.2.2020 Suomeen rantautuneen Dennis-myrskyn vaikutuksesta vesi tulvi Finnoon alueella monessa kohteessa. Vettä satoi kolmen vuorokauden sisällä lähes 50 millimetriä ja merivesi nousi erittäin korkealle.

Maanantaina 17.2. tilanne kärjistyi niin, että vettä valui Finnoon metrotyömaalle, vesi tulvi ojista teille ja myös yksi asuinkiinteistö oli veden saartama. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen johdolla vettä pumpattiin pois alueelta maanantaista torstaihin. Keskiviikon aikana tilanne alueella vakiintui ja torstaina aamulla pumppaaminen lopetettiin.

Pelastusviranomaisen päätöksellä hulevettä on pumpattu Finnoon lintualtaaseen sekä mereen johtavaan ojaan. Pumppaukseen päädyttiin, jotta kokonaistilanne alueella saataisiin hallintaan.

Tulevan viikonlopun sääennusteiden mukaan matalapaine tuo Suomeen jälleen runsaita sateita ja kovaa tuulta. Ne voivat pahentaa hallintaan saatua tulvatilannetta Finnoon alueella. Tilannetta tarkkaillaan ja tarvittaessa tulvan torjuntaa jatketaan viikonloppuna.

Pelastuslaitoksen, Espoon kaupungin ja Länsimetro Oy:n yhteistyö on ollut sujuvaa. Useamman vuorokauden kestänyt operaatio on sitonut resursseja kaikilta toimijoilta. Pelastuslaitos kiittää operaatiossa mukana olleita.