Espoon alueen sopimuspalokuntien nuoriso-osastojen 24h -toimintaharjoitus

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.10.2014 klo 12.53

Espoon alueen (Espoo ja Kauniainen) sopimuspalokuntien nuoriso-osastot järjestävät palokuntanuorten 24 tunnin toimintaharjoituksen Espoon ja Kauniaisten alueella 11.10. klo 10.00 - 12.10. klo 10.00. Harjoituksessa nuoret tutustuvat pelastajan ja ensihoitajan arkeen erilaisissa todenmukaisissa hälytystehtävissä harjoitellen jo opittuja taitoja ja opetellen uutta. Lisäksi heillä on normaaleja pelastajan ja ensihoitajan arkeen liittyviä asioita kuten liikuntaa, oppitunteja, ruokailua ja asemapalvelusta.

Harjoituksen tukikohtana toimii Sepänkylän keskuspaloasema Espoossa, jossa toimii mm. harjoituksen majoittuminen, muonitus ja harjoituksen hälytyskeskus. Harjoituksen käytössä olevat yksiköt operoivat samasta sijainnista.

Harjoituksen vahvuudeksi odotetaan edellisvuosien tapaan noin 120 henkilöä (60 palokuntanuorta ja 60 kouluttajaa) ja 18 pelastustoimen yksikköä. Harjoitus on monen palokuntanuoren ja kouluttajan vuoden odotetuin tapahtuma.

Paloautoja palokuntanuorten harjoituksessa
Palokuntanuoriso-osastoja on Suomessa yhteensä 445, joissa toimii 6 060 palokuntanuorta ja 1 675 ohjaajaa (SPEK toimintatilasto 2013). Espoon alueella on 7 palokuntasopimuksen omaavaa sopimuspalokuntaa, joissa jokaisessa toimii aktiivinen palokuntanuoriso-osasto.

Vapaaehtoisten palokuntien nuoriso-osastoissa järjestetään harrastustoimintaa 7-17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Jokainen nuorisotoimintaan osallistuva saa valmiuksia ja taitoja toimia arkielämän yllättävissä tilanteissa. (SPEK)

Lisätietoa


Aihealue:
  • Turvallisuus
Kohderyhmä:
  • Koululaiset ja opiskelijat, 
  • Nuoret
Alue:
  • Sepänkylä