Ilotulittamisesta tulee tehdä ilmoitus pelastuslaitokselle etukäteen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.8.2019 klo 15.38

Elokuun lopussa vietetään etenkin Suomen länsirannikolla (Satakunta, Pohjanmaa) mökkeily- ja veneilykauden päättäjäisiä eli venetsialaisia lauantaina 31.8.2019. Käytäntö on jossain määrin levinnyt muuallekin Suomeen mutta keskittyy pääosin läntiselle rannikkoalueelle, jossa perinteeseen liittyvät mm. muinaistulet, nuotiot sekä ilotulitukset. 

Länsi-Uudenmaan alueella (Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti) ilotulitteiden käytöstä tulee myös venetsialaisten aikaan ilmoittaa pelastusviranomaiselle viimeistään viisi päivää etukäteen. Ilmoituksen voi tehdä lomakkeella suomeksi tai ruotsiksi , ilmoitus toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen pelastuslaitos@espoo.fi tai postitse: Espoon kaupunki, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, PL 6700, 02070 ESPOON KAUPUNKI, kuoreen merkintä "ilotulitukset".

Poikkeuksen ilotulitteiden ilmoituskäytäntöön tekee ainoastaan uudenvuodenaatto, silloin ilmoitusta ei tarvitse tehdä. Yhdistyksen, yhteisön tai yrityksen järjestämä ilotulitus on aina poliisin lupa-asia. Katso lisätiedot

Huom! Metsäpalo- tai kovantuulenvaroituksen voimassa ollessa ei saa tehdä avotulta tai käyttää ilotulitteita, vaikka ilmoitus pelastuslaitokselle olisi tehty. Ilotulitukseen ja avotulen tekemiseen tarvitaan aina myös maanomistajan lupa.


Aihealue:
  • Turvallisuusluvat, 
  • Paloturvallisuus, 
  • Turvallisuus