Paloturvallisuuden itsearviointi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Saitko kotiisi paloturvallisuuden itsearviointikirjeen? Olet siis saanut pelastuslaitokseltasi postia. Täyttämällä itsearviointilomakkeen huolellisesti, voit samalla tarkistaa, että kotisi paloturvallisuusasiat ovat kunnossa.

On tärkeää, että palautat lomakkeen pelastuslaitokselle pyydetyn aikataulun mukaisesti. Jos lomaketta ei palauteta tai sen perusteella havaitaan merkittäviä puutteita kodin paloturvallisuudessa, pelastuslaitos voi tehdä kotiinne palotarkastuksen. Haluamme huolehtia, että alueemme asukkaiden kodit ovat mahdollisimman turvallisia eikä tulipaloja sattuisi.

Sait kirjeen yhteydessä myös Pientalon paloturvallisuusoppaan, jossa on tietoa kodin turvallisuusasioista. Jos opas on päässyt hukkumaan, voit katsoa sitä myös sähköisenä oheisen linkin kautta Pientalon paloturvallisuusopas (pdf, 1296 Kt)

Paloturvallisuuden itsearviointikirjeitä lähetetään vuosittain noin 3000 talouteen Länsi-Uudenmaan alueella pelastuslaitoksen vuosisuunnitelman mukaisesti. Pelastusviranomaiset voivat myös tehdä valvontakäyntejä alueen asuinrakennuksiin tarkistaakseen, että turvallisuudesta on niissä asianmukaisesti huolehdittu.

Pelastuslain (379/2011) 78 § mukaisesti pelastuslaitos tekee palotarkastuksia ja muita valvontatoimia omalla alueellaan paloturvallisuuden ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Valvontasuunnitelman mukaiset paloturvallisuuden itsearvioinnit, jotka kiinteistön omistaja tai haltija tekee pelastusviranomaisen kehotuksesta, ovat osa pelastuslaitoksen valvontatyön kokonaisuutta.

Lisätietoa kotisi paloturvallisuuden parantamisesta muun muassa Turvallinen arki-osiosta.

Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä päivystävään palotarkastajaamme.

Julkaistu 6.8.2014 klo 13.20 , päivitetty 10.6.2020 klo 13.19