Päivä Paloasemalla tapahtumiin odotetaan lauantaina 100000 kävijää

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.11.2014 klo 14.20

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tiedote

Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään tulevana lauantaina yli 360 paloasemalla eri puolilla Suomea. Iloiseen ja elämykselliseen koko perheen turvallisuustapahtumaan odotetaan jopa 100 000 vierasta. Päivä Paloasemalla -tapahtumat ovat osa Paloturvallisuusviikkoa, jonka tärkeänä teemana tänä vuonna on ikäihmisten paloturvallisuus. Tapahtumapaikat kannattaa tarkistaa netistä osoitteesta paloturvallisuusviikko.fi

Päivä Paloasemilla -tapahtumista on muodostunut suuri valtakunnallinen turvallisuustapahtuma, jossa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja. Tapahtumia on niin VPK:ien kuin pelastuslaitostenkin paloasemilla. Tänä vuonna tapahtumia on ennätykselliset 362. Keski-Suomen pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Jarkko Jäntti on ilahtunut siitä, että tänä vuonna Päivä Paloasemalla -tapahtumissa yhtenä tehtävärastina on liesipalojen ehkäisy.

– Aivan liikaa on niin sanottuja nakit ja muusi -keikkoja eli tehtäviä, joissa liedelle jäänyt ruoka syttyy tai aiheuttaa savuvahinkoja, kertoo Jarkko Jäntti. Hän muistuttaa, että liedet eivät juuri koskaan vikaannu vaan tilanteet syntyvät ihmisten toiminnasta. Toisinaan nakit ja muusi -tapaukset johtavat traagisiin seurauksiin, toisinaan selvitään esimerkiksi rikotulla ovella, kun palokunta joutuu tunkeutumaan asuntoon voimakeinoin.

Pekka Tervala Haagan VPK:sta Helsingistä näkee Päivä Paloasemalla -tapahtumat ja turvallisuusviestinnän yleensäkin erittäin mielekkäänä toimintana.

– Viestit paloturvallisuudesta otetaan hyvin vastaan. Myös sammutuspeitteet ja palovaroittimet, joita myydään tai toisinaan jaetaan, menevät tarpeeseen. Tärkeää on myös alkusammuttamisen opettaminen. Alkusammuttamalla pystyttäisiin usein sammuttamaan alkanut palo kokonaan tai rajoittamaan huomattavasti vahinkoja, kertoo Pekka Tervala.

Päivä Paloasemalla -tapahtumissa yhtenä teemana on ikäihmisten paloturvallisuus. Asemilla vierailevat lapset saavat kotiin viemisiksi Pelasta mummo! -puuhakirjan. Liesiturvallisuuden ja alkusammutuksen lisäksi toimintaradan rasteilla perehdytään paristojen paloturvalliseen kierrättämiseen sekä harjoitellaan palovaroittimen pariston vaihtamista ja tulipalosta poistumista. Tapahtumissa kerrotaan kävijöille myös uudesta, ilmaisesta Kipinä-kännykkäsovelluksesta, jonka avulla voi helposti parantaa kodin paloturvallisuutta.

Lisätiedot: www.paloturvallisuusviikko.fi


Aihealue:
  • Paloturvallisuus, 
  • Yleisötilaisuudet, 
  • Turvallisuus
Kohderyhmä:
  • Lapset ja perheet