Pelastusharjoitus Tapiolan metroasemalla 22.9.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.9.2017 klo 10.25

Länsimetro Oy ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos harjoittelevat Tapiolan metroasemalla perjantaina 22.9. noin klo 9.45–15.00 välisenä aikana. Harjoituksessa testataan länsimetron matkustajaturvallisuutta kuvitteellisessa evakuointitilanteessa aidossa metron toimintaympäristössä.

Harjoituksen aikana aseman läheisyydessä liikkuu paljon hälytysajoneuvoja. Harjoituksessa käytetään vaaratonta, väriltään vaaleanharmaata harjoitussavua, joka ei ole terveydelle haitallista. Savua tulee vapautumaan ilmaan metron savunpoistokuiluista ja leviämään vallitsevan tuulensuunnan mukaan. Harjoitussavusta ei tule soittaa Hätäkeskukseen, mikäli sille ei havaita muuta lähdettä kuin harjoitus.

Pelastuslaitos pahoittelee harjoituksesta aiheutuvaa haittaa alueen asukkaille ja yrityksille sekä muille siellä liikkuville. Haittavaikutusten minimoimiseksi turhaa liikkumista alueella tulee välttää. Harjoituksen toteuttaminen tuottaa arvokasta tietoa metroliikenteen turvallisuuden kehittämiseksi, joka koituu meidän kaikkien yhteiseksi hyödyksi.

Lisätietoa Länsimetrosta

Lisätietoa pelastuslaitoksen toiminnasta Länsimetroon liittyen

Palomiehiä ja ensihoitajia kävelemässä autoiltaan kohti metroasemaa.


Aihealue:
  • Turvallisuus
Alue:
  • Tapiola