Pelastuslaitos

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Länsi-Uudenmaan pelastustoimen tehtävänä on huolehtia kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta pelastustoimen alueella. Tehtäviin kuuluvat onnettomuuksien ehkäiseminen, kuntien ja kuntalaisten onnettomuustilanteissa tarvittavien valmiuksien parantaminen, pelastustoimenpiteet ja ensihoitopalvelut.

Pelastuslaitos huolehtii pelastustoimesta, ensihoitopalveluista ja ensivastetoiminnasta 10 kunnan alueella: Espoossa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä. 

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palveluksessa on noin 600 työntekijää. Päivittäisistä onnettomuuksista ja tulipaloista huolehtii jatkuvasti valmiudessa olevat noin 100 henkilöä kahdellatoista vakinaisella paloasemalla. 

Pelastuslaitoksen henkilöstön lisäksi alueella toimii vapaaehtoista henkilöstöä noin 40 sopimuspalokunnassa (VPK) sekä sivutoimiset sammutusmiehet Tenholassa ja Hangossa. Sopimuspalokuntiin kuuluvat noin 1 000 palokuntalaista huolehtivat osaltaan pelastusvalmiudesta ja turvallisuuskoulutuksesta.

Uudenmaan pelastuslaitosten riskianalyysi

Helsingin ja Uudenmaan pelastuslaitokset ovat laatineet yhteisen riskianalyysin. Se kuvaa pelastuslaitosten toiminta-alueen keskeisimpiä riskejä. Riskianalyysi löytyy Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen nettisivuilta.

Kuvassa paloauto ajamassa ulos paloaseman ovista.

Julkaistu 4.1.2012 klo 17.26 , päivitetty 20.5.2021 klo 10.33

Aihealue:
  • Pelastuspalvelut