Pelastusalalle töihin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella työskentelee moniammatillinen osaajien joukko. Noin kuudensadan työntekijän ryhmään mahtuu mm. palomiehiä, palomestareita, palopäälliköitä, ensihoitajia, ensihoitoesimiehiä, tilannekeskuksen päivystäjiä, asentajia, palotarkastajia, turvallisuuskouluttajia ja toimistosihteereitä sekä hallinnon, kehittämisen ja väestönsuojelun osaajia. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella palvelusta suorittaa myös yhdestä kahteen siviilipalvelusmiestä.

Alan koulutusta

Pelastustoiminnan ammattilaisia koulutetaan Pelastusopistolla Kuopiossa sekä Helsingin pelastuslaitoksen Pelastuskoulussa. Pelastusopistossa suoritettavia tutkintoja ovat pelastajatutkinto, alipäällystötutkinto sekä pelastusalan päällystötutkinto (AMK). Pelastusopistolla voi opiskella myös hätäkeskuspäivystäjäksi (hätäkeskuspäivystäjätutkinto).

Ensihoidon ammattilaiseksi voi opiskella ammattikorkeakouluissa, joissa voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon ensihoitaja (AMK). Monilla ensihoitajilla on taustallaan lähihoitajan tutkinto tai pelastajatutkinto.

Palotarkastajan virkaan vaaditaan soveltuva ammattikorkeakoulututkinto. Alalle voi opiskella ammattikorkeakouluissa tai Pelastusopistolla (pelastusalan päällystötutkinto AMK). Palotarkastajilla on usein taustallaan turvallisuus- tai rakennusalan tutkinto.

Ilmoitamme avoimista työpaikoista Kuntarekryn sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Pelastusopisto

Helsingin pelastuslaitoksen Pelastuskoulu

Siviilipalveluskeskus

Ammattinetti

Julkaistu 24.7.2012 klo 12.39 , päivitetty 2.9.2020 klo 12.27

Aihealue:
  • Turvallisuus, 
  • Työ