Pelastusalalle töihin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella työskentelee moniammatillinen osaajien joukko. Noin kuudensadan työntekijän ryhmään mahtuu mm. palomiehiä, palopäälliköitä, ensihoitajia, ensihoitoesimiehiä, tilannekeskuksen päivystäjiä, asentajia, palotarkastajia, palotarkastusinsinöörejä, turvallisuuskouluttajia ja toimistosihteereitä sekä hallinnon, kehittämisen ja väestönsuojelun osaajia. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella palvelusta suorittaa myös 1-2 siviilipalvelusmiestä.

Alan koulutusta

Pelastustoiminnan ammattilaisia koulutetaan Pelastusopistolla Kuopiossa sekä Helsingin pelastuslaitoksen Pelastuskoulussa. Pelastusopistossa suoritettavia tutkintoja ovat pelastajatutkinto, alipäällystötutkinto sekä palopäällystön koulutusohjelma, insinööri AMK-tutkinto (yhteistyössä Savonia ammattikorkeakoulun kanssa). Pelastusopistolla voi opiskella myös hätäkeskuspäivystäjäksi (hätäkeskuspäivystäjätutkinto).

Ensihoidon ammattilaiseksi voi opiskella ammattikorkeakouluissa, joissa voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon ensihoitaja (AMK). Monilla ensihoitajilla on taustallaan lähihoitajan tutkinto tai pelastajatutkinto.

Palotarkastajan virkaan vaaditaan ammattikorkeakoulututkinto, alalle voi opiskella ammattikorkeakoulussa tai Pelastusopistolla (päällystötutkinto AMK), palotarkastajilla on usein taustallaan turvallisuus- tai rakennusalan tutkinto (AMK).

Ilmoitamme avoimista työpaikoista Espoon rekry-sivuilla

Pelastusopisto

Helsingin pelastuslaitoksen Pelastuskoulu

Siviilipalveluskeskus

Ammattinetti

Julkaistu 24.7.2012 klo 12.39 , päivitetty 29.8.2019 klo 13.49

Aihealue:
  • Turvallisuus, 
  • Työ