Pelastuslaitos harjoittelee Fermionin tehtaalla Hangossa 16.10.2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.10.2018 klo 16.16

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos järjestää suuronnettomuusharjoituksen Hangossa Fermionin tehdasalueella, osoitteessa Orioninkatu 2, tiistaina 16.10.2018 klo 12–14 välisenä aikana. Harjoitus toteutetaan yhteistyössä alueen toiminnanharjoittajien kanssa (Fermion Oy ja DuPont - Genencor).

Harjoituksen tavoitteena on parantaa yhteistoimintaa mahdollisessa suuronnettomuustilanteessa, sekä testata pelastuslaitoksen kyseistä tuotantolaitosta varten laatimaa ulkoista pelastussuunnitelmaa. Samalla alueen toimijat harjoittelevat oman sisäisen pelastussuunnitelmansa toimivuutta.

Harjoituksen aikana tehdasalueelta saattaa nousta näkyvää harjoitussavua, joka on vaaratonta ihmisille ja ympäristölle. Lisäksi harjoituksen alussa tehdasalueella kuuluu ulkohälyttimellä annettu lyhyt vaaramerkki. Harjoituksen yhteydessä annettu yleinen vaaramerkki ei edellytä toimenpiteitä tehdasalueen ulkopuolisilta toimijoilta eikä yksityishenkilöiltä.

Päivän aikana alueella ja sen ympäristössä liikkuu runsaasti pelastushenkilöstöä ja -ajoneuvoja. Harjoitus ei kuitenkaan aiheuta haittaa liikenteelle tai muille alueen ympäristössä liikkuville.

Yleisöllä ei valitettavasti ole pääsyä seuraamaan tehdasalueen sisäpuolella järjestettyä harjoitusta.

* * *

Fermionin tehtaalla Hangossa valmistetaan kemiallisesti erilaisia lääkkeissä tarvittavia aineita. Lisätietoa toiminnasta www.fermion.fi.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos huolehtii pelastustoimesta ja ensihoitopalveluista Espoossa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä.


Aihealue:
  • Turvallisuus