Pelastuslaitos harjoittelee Lohjalla 18.11.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.11.2019 klo 6.00

Suomen Ilotulitus Oy:n toimipaikassa Lohjan Teutarissa järjestetään maanantaina 18.11.2019 klo 9-12 välisenä aikana suuronnettomuusharjoitus. Alueella liikkuu useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Harjoituksessa käytetään keinosavua sekä sähköpapatteja harjoitusolosuhteiden luomisessa. Harjoituksesta ei aiheudu haittaa sivullisille.

Harjoituksia järjestetään kolmen vuoden välein

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen toimialueella on seitsemän ns. turvallisuusselvityskohdetta, joissa käsiteltävien kemikaalien tai räjähteiden määrä on niin suuri, että siitä aiheutuu suuronnettomuuden vaara. Sekä pelastuslaitos että toiminnanharjoittajat varautuvat suuronnettomuusvaaraan. Toiminnanharjoittajien tulee aktiivisesti pyrkiä toimimaan niin, ettei onnettomuuksia tai vaaratilanteita tapahdu. Pelastuslaitos ylläpitää kohteista ajantasaisia pelastussuunnitelmia. Viranomaiset ja toiminnanharjoittaja järjestävät yhteisiä suuronnettomuusharjoituksia kolmen vuoden välein.

Katso toimintaohjeet suuronnettomuustilanteissa sekä turvallisuustiedote liittyen Länsi-Uudenmaan alueen turvallisuusselvityskohteisiin.


Aihealue:
  • Turvallisuus