Pelastuslaitos osallistuu Turun moottoritien tunneleiden pelastusharjoitukseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.8.2020 klo 10.08

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien yksiköitä osallistuu Turun moottoritien tieliikennetunneleiden pelastusharjoituksiin 1.9. ja 8.9.2020.

Harjoitukset sulkevat moottoritien Sammatin ja Karnaisten liittymien väliltä. Harjoituspaikkoina ovat Tervakorpi-Pitkämäki ja Orosmäki-Karnainen-Lehmihaka tunnelijaksot Muurlan ja Lohjan välisellä alueella. Suljettuna olevilta osuuksilta ohjaavat kiertotielle liikenteenohjaajat ja opastetaulut. Turun suuntaan ajavilta toivotaan erityistä valppautta oikean liittymän valinnassa.

Harjoituksessa viranomaiset harjoittelevat tunneleissa mahdollisten tapahtuvien onnettomuustilanteiden varalle pelastamista ja keskinäistä yhteistoimintaansa. Harjoitustilanteet pyritään tekemään mahdollisimman toden tuntuisiksi, niin harjoiteltavat pelastusreitit kuin onnettomuustilanteet. Siksi harjoitusalueen tiet suljetaan liikenteeltä molempiin suuntiin ja liikenne ohjataan kiertotielle.

Harjoitukseen osallistuvat pelastuslaitoksen lisäksi sairaanhoitopiiri, poliisi, Väylävirasto, ITMF:n tieliikennekeskukset sekä alueelliset kunnossapitotoimijat. Harjoitus vaikuttaa myös alueen joukkoliikenteeseen.

Lue lisää Väyläviraston tiedotteesta (siirryt toiseen palveluun).