Pelastuslaitos tarjoaa yläkoululaisille NouHätä! -turvallisuuskoulutusta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.10.2018 klo 11.27

Yläkouluilla on mahdollisuus saada pelastamisen, onnettomuuksien ehkäisyn ja auttamisen ammattilaiset vierailulle opettamaan tärkeitä turvallisuustaitoja.

Opetus on suunniteltu erityisesti kahdeksasluokkalaisille mutta oppitunti soveltuu kaikille yläkoululaisille. Oppitunti voidaan järjestää esim. auditoriossa tai liikuntasalissa, mielellään useammalle ryhmälle kerrallaan. Koulutus on maksutonta ja sen voi järjestää lukuvuoden aikana koululle parhaiten sopivana ajankohtana. Oppitunti tukee muun muassa opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen ja itsestä huolehtimisen sekä arjen taitojen osa-alueita. Oppituntiin on mahdollista säävarauksella yhdistää myös käytännön alkusammutusharjoitusta ulkotiloissa. Alkusammutusharjoituksen kanssa turvallisuuskoulutukseen tarvitaan aikaa kaksi oppituntia.

NouHätä! -kampanja

NouHätä!-kampanja on yläluokkien valtakunnallinen pelastustaitokampanja. Kampanja lisää nuorten valmiuksia ennakoida ja estää vaaratilanteita. Kampanjassa nuori oppii taitoja toimia onnettomuustilanteissa oikein. Aiheina ovat muun muassa miten tapaturmia voi ennaltaehkäistä, yleisimmät tulipalojen syttymissyyt, miten toimia liikenneonnettomuuden, sairauskohtauksen tai muun onnettomuuden sattuessa.

Koulu voi pitää itse oppitunnit kampanjan sähköisen materiaalin avulla tai kutsua pelastuslaitoksen työntekijät pitämään turvallisuustuntia koululle.

Opetuksen jälkeen 8.-luokkalaiset voivat halutessaan muodostaa kolmen hengen joukkueita ja osallistua NouHätä!-kilpailuun. Kilpailun alkukarsinnat käydään helmi-maaliskuussa, 15.3. mennessä. Alkukarsintojen parhaat joukkueet kutsutaan aluekilpailuihin, jotka järjestetään 28.3.2019. Aluekilpailujen 22 voittajajoukkuetta pääsevät 25.4.2019 Pelastusopistolle Kuopioon, valtakunnalliseen loppukilpailuun. Loppukilpailussa kaikki joukkueet palkitaan. Voittajat saavat lisäksi 1000 euron turvallisuuspalkinnon.

Ilmoittautuminen NouHätä! -kampanjaan päättyy 1.2.2019.

Kerromme mielellämme lisätietoja oppituntiin sekä NouHätä-kampanjaan liittyen:
Turvallisuuskouluttaja Timo Levänen, timo.levanen@espoo.fi, p. 050 3877 111.
Ruotsinkieliset koulut Peter Lönnqvist, peter.lonnqvist@espoo.fi, tel. 043 827 1013.

Kampanjasivusto www.nouhata.fi

Katso video NouHätä-kampanjasta (kesto 1 min 33 s)

Arvot ja asenteet sekä tieto, taito ja tahto toimia oikein rakentuvat monista eri asioista - haluamme tehdä yhteistyötä nuorten hyvinvoinnin sekä turvallisen ja terveellisen tulevaisuuden hyväksi.


Aihealue:
  • Turvallisuus