Pelastustoiminta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on jatkuvassa ympärivuorokautisessa valmiudessa noin 90 henkilöä eri puolilla aluetta, kahdellatoista vakinaisella paloasemalla. Pelastustoiminta on mitoitettu vastaamaan alueen riskejä ja onnettomuusuhkia.

Pelastustoiminnan tulee olla nopeaa, tehokasta ja turvallista päivittäisissä onnettomuuksissa sekä suuronnettomuuksissa. Pelastustoiminnan valmius suunnitellaan pelastuslain ja valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on kaikkiaan noin 600 työntekijää. Vakinaisen henkilöstön lisäksi alueella toimii vapaaehtoista henkilöstöä 40 sopimuspalokunnassa (VPK) sekä sivutoimiset sammutusmiehet Tenholassa ja Hangossa. Sopimuspalokuntiin kuuluu noin 1 000 palokuntalaista. He huolehtivat osaltaan pelastustoiminnasta ja turvallisuusviestinnästä (mm. neuvonta, koulutukset, yleisötapahtumat).

Monet onnettomuudet olisivat ennaltaehkäistävissä

Onnettomuudet johtuvat lähes aina inhimillisistä syistä. Väsymys, kiire, stressi, suuttumus ja huolet vaikuttavat keskittymiskykyymme ja huolellisuuteemme. On tärkeää ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja muistaa maltti kaikissa tilanteissa. Turvallisuus on pieniä tekoja arjessa.

Jos onnettomuus sattuu kohdallesi, pysähdy ja jää auttamaan uhreja. Soita hätänumeroon 112, anna tarvittaessa ensiapua tai yritä sammuttaa palonalku ja opasta auttajat paikalle.

Julkaistu 4.1.2012 klo 13.58 , päivitetty 16.2.2017 klo 15.33

Aihealue:
  • Pelastuspalvelut, 
  • Turvallisuus