Sata tarinaa turvaajista

29.8.2017 klo 13.22

Sisäministeriön tiedote 28.8.2017

Miltä tuntui käskeä pelastajia mereen Estonian uppoamispaikalla? Ketkä vastustivat "nuorisoa turmelevan" Sex Pistols -yhtyeen työlupien myöntämistä 1970-luvulla? Turvallisuusviranomaiset ovat koonneet 100 erilaista tarinaa työstään ja arjestaan. Sarja käynnistyy tiistaina 29. elokuuta ja tarinoita julkaistaan yksi päivässä syksyn ajan itsenäisyyspäivään asti.

Kertomuksina, valokuvina ja videoina tuotetut tarinat ovat kurkistuksia poliisin, raja- ja merivartijoiden, pelastustoimen sekä hätäkeskuspäivystäjien ja maahanmuuton viranomaisten työhön. Samalla ne ovat ajankuvia itsenäisen Suomen ensimmäisestä vuosisadasta. Tarinat ovat katsauksia kulissien taakse merkittävissä, koko kansakuntaa koskettaneissa tapahtumissa, mutta myös arkisia, ihmisen kokoisia hetkiä, kun lehmää pelastettiin lammesta tai kun hätäkeskuspäivystäjän puhelinohjeilla pieni lapsi elvytettiin eloon vesisaavista.

Sata tarinaa turvallisuuden tekijöistä antaa alkavan syksyn aikana mahdollisuuden tutustua turvallisuusviranomaisiin uudella tavalla. Seuraa tarinoita verkkosivulla tai some-kanavissa tunnisteella #100tarinaa ja #turvallisuudentekijät sekä eri turvallisviranomaisten omissa kanavissa.

Sata tarinaa on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Tutustu tarinoihin sivulla 100 tarinaa turvaajista


Aihealue:
  • Turvallisuus