Sinä teet paloturvallisuuden – juuri sinä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.11.2017 klo 15.45

Jokainen on itse paras henkilö parantamaan oman lähipiirinsä paloturvallisuutta. Fiksuinta on pelastaa koti jo etukäteen estämällä tulipalot. Tosi paikan tullen alkusammutus ja läheisten pelastaminen palavasta tilasta ovat elintärkeitä toimia, joita on syytä harjoitella etukäteen. Paloturvallisuusviikko haastaa kaikki suomalaiset parantamaan paloturvallisuutta 25.11.- 1.12. – ja kaikkina muinakin päivinä.

Paloturvallisuusviikon sivuilta löytyy viisi tarinaa läheltä piti -tilanteista. Neljä tapauksista sijoittuu keittiöön. Keittiö onkin tilastojen mukaan suomalaisille riskejä täynnä oleva ympäristö ja varsinkin ruuanlaiton yhteydessä tuli pääsee tilastojen mukaan usein irti. Palomiehet joutuvat sammuttamaan keittiöpaloja keskimäärin kolme kertaa joka päivä. Tutustu tarinoihin paloturvallisuusviikko.fi/tarinat/. Sivun kautta voit lähettää myös oman tarinasi julkaistavaksi.

Päivä Paloasemalla – elämyksiä koko perheelle jo kymmenettä kertaa

Yli 360 paloasemaa eri puolilla Suomea avaa ovensa yleisölle lauantaina 25.11.2017. Tapahtumissa voi oppia tärkeitä paloturvallisuustaitoja ja tutustua palokunnan toimintaan hauskoilla tehtävärasteilla. Miten palomiehen varusteet puetaan? Kuinka sammutusvälineitä käytetään ja miten palavasta huoneesta poistutaan? Katso tiedot tapahtuman järjestävistä paloasemista Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella mukana ovat:
- Billnäs FBK
- Bobäck FBK
- Bromarv FBK
- Ekenäs FBK
- Espoon VPK
- Grankulla FBK
- Karis FBK
- Kauklahden VPK - Köklax FBK
- Kylmälä FBK
- Kyrkslätt FBK
- Leppävaaran VPK
- Långvik FBK
- Navala FBK
- Nummelan VPK
- Oitbacka FBK-VPK
- Paloniemen VPK
- Pitkäjärven VPK
- Pojo FBK
- Sjundeå FBK
- Skogby FBK
- Svartå FBK
- Sökö Sommarö FBK VPK
- Tuorilan VPK
- Veikkola VPK-FBK
- Vihtijärven VPK
- Virkkalan VPK
- Österby FBK.

Palometri – turvallisuuden uusi mitta

Koska tulipalot ovat paljolti ihmisten toiminnallaan aiheuttamia, voidaan tulipaloja myös vähentää. Paloturvallisuusviikko on teettänyt vuorovaikutteisen työkalun kodin paloturvallisuuden parantamiseen. Palometri vie käyttäjänsä tulipalotilanteeseen ja kertoo, mikä meni hyvin ja missä asioissa on vielä parantamisen varaa.

Palometrin lisäksi Paloturvallisuusviikon internet-sivuilla on myös seikkaperäisemmät tarkistuslistat ja vinkit kodin, taloyhtiön, koulun, päiväkodin ja työpaikan palotuvallisuuden parantamiseksi. Tutustu Palometriin

Onko aika vaihtaa palovaroitin uuteen 1.12. Pohjoismaisena palovaroitinpäivänä?

Palovaroitin on sähkölaite, eikä se siis kestä ikuisesti. Laite on syytä vaihtaa uuteen 5 – 10 vuoden välein. Palovaroittimesta löytyy tieto sen "parasta ennen" -päiväyksestä.

– Palovaroittimeen kertyy pölyä ja rasvaa. Myös sen komponentit vanhenevat. Siksi koko palovaroitin on syytä uusia säännöllisesti. Pohjoismainen palovaroitinpäivä on hyvä hetki vaihtohommalle, sanoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön erityisasiatuntija Ira Pasi.

Paloturvallisuusviikko haastaa kaikki suomalaiset parantamaan paloturvallisuutta. Paloturvallisuusviikko tarjoaa siihen hyvät ainekset.

Lisätietoja:

www.paloturvallisuusviikko.fi

Video: Kun hätä on suurin, sinä pelastat

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK


Aihealue:
  • Paloturvallisuus, 
  • Turvallisuus