Tasoristeysonnettomuudessa Raaseporissa menehtyi neljä henkilöä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.10.2017 klo 15.03

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Länsi-Uudenmaan polisiin tiedote 26.10. klo 14.55

Torstaina 26.10.2017 kello kahdeksan aikaan aamulla kiskobussi eli lyhyt paikallisjuna ja puolustusvoimien maastokuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä Raaseporissa. Onnettomuudessa menehtyi neljä henkilöä, joista kolme oli kuorma-autossa olleita varusmiehiä ja yksi junassa ollut matkustaja. Lisäksi 11 henkilöä loukkaantui, heistä neljä vakavasti.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta oli tehtävää hoitamassa 8 pelastusyksikköä, 2 päivystävää palomestaria, ensihoidon kenttäjohtaja ja 7 ambulanssia. Pelastuslaitoksen yksiköt saavuttivat onnettomuuspaikan noin 10 minuutin kuluttua hälytysilmoituksesta. Pelastustoimenpiteiden pääpaino oli ensihoidon avustamisessa.

Pelastus- ja ensihoitotoimet onnettomuuspaikalla ovat päättyneet. Loukkaantuneet on toimitettu Töölön ja Raaseporin sairaaloihin. Keli aamulla oli onnettomuuden tapahtuessa huono lumisateen vuoksi. Onnettomuus tapahtui vartioimattomassa tasoristeyksessä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos jatkaa teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla. Tapauksen tutkinnanjohto on siirtynyt poliisilaitoksen vaativaan liikennerikostutkintaan Espoon pääpoliisiasemalle.

Suruviesti omaisille on toimitettu. Pelastuslaitos ja poliisi välittävät osanottonsa menehtyneiden omaisille.

Kriisiapua

Raasepori ja Hanko, ks. tiedote

Mielenterveysseuran valtakunnallinen Kriisipuhelin

Kirkon päivystävä puhelin

Lisäksi useilla kunnilla ja kaupungeilla on omat kriisipuhelimet, ks. kotikuntasi nettisivuilta.


Aihealue:
  • Turvallisuus