Tulvatilanne Länsi-Uudellamaalla 12.10.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.10.2017 klo 11.34

Torstaipäivä 12.10. alkoi sumuisen aurinkoisena. Tauko sateista on ollut tervetullut tulvatilanteen kannalta. Uusia sateita on luvattu torstai-iltapäivästä perjantaiaamuun ja sateet vaikuttavat tulviin viiveellä eli tulvien torjuntatoimia jatketaan edelleen. Seuraavan vuorokauden aikana on odotettavissa sadetta noin 15–20 mm. Tulvahuippu on ennusteiden mukaan kuitenkin takanapäin. Turunväylällä Espoossa KehäIII:n liittymän ja Tuomarilan liittymän välillä on edelleen ollut vain yksi kaista auki molempiin suuntiin. Tämä on aiheuttanut liikenteen ruuhkautumista. Turunväylän viereen rakennettu suojavalli on pitänyt veden pois käytössä olevilta ajokaistoilta. Liikennevirasto yhteistyössä puolustusvoimien kanssa vahvistaa vallia hiekkasäkein torstaista alkaen.

Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö päätti 11.10. aamupäivällä, että Bodominjärven virtaamaa Espoonjokeen rajoitetaan. Vaikutukset Espoon Kirkkojärven alueella ovat olleet suotuisia. Espoonjoen pinta Kirkkojärven alueella on 12.10. klo 10.30 mennessä laskenut noin 10 cm. Bodominjärven pinta on noussut mutta nousuvaraa on vielä hieman eli virtaaman rajoittamista jatketaan väliaikaisesti, jotta vahinkoja Kirkkojärven alueella voidaan ennaltaehkäistä. Espoon kaupungin kanssa yhteistyössä rakennuksia suojataan maavalleilla, suojattavia kohteita ovat muun muassa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja tuomiokapitulin virastorakennus Kirkon kymppi sekä Keski-Espoon uimahalli ja lukio. Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö ja alueen päivystävä palomestari seuraavat tulvatilannetta. Espoon Olarinluoman alueella Gräsanojan pinta on edelleen korkealla.

Muita pelastuslaitoksen tiedossa olevia tulvavesien aiheuttamia tilanteita Länsi-Uudenmaan alueella on Kirkkonummella Pilvijärven tulva ja Eestinkyläntien sulkeminen liikenteeltä, veden tulviminen Siikajärvellä Luoteis-Espoossa ja Laurintiellä Vihdissä ja lisäksi ainakin Lepsämänjoella ja Karjaanjoella vesi on tulvinut pelloille.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle ei tullut viime yön aikana lisää tulvantorjuntaan liittyviä tehtäviä.

Vesitilanteen kehitystä voi seurata Ymparisto.fi-sivustolla


Aihealue:
  • Turvallisuus
Alue:
  • Espoon keskus