Tulvatilanne jatkuu Länsi-Uudellamaalla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.10.2017 klo 17.01

Runsaista sateista johtuvat tulvat jatkuvat Länsi-Uudenmaan alueella. Turunväylällä Espoossa veden nousu on pysähtynyt ja väylällä on yksi kaista kumpaankin suuntaan auki. Tilanne aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista Kehä III:n liittymän ja Tuomarilan liittymän välillä. Ruuhkia on odotettavissa myös torstaiaamuna.

Espoonjoen tulviminen on nostanut veden useiden kiinteistöjen tuntumaan, muun muassa Keski-Espoon uimahallin ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnan virastotalon seinustojen lähelle. Bodominjärven juoksutusta on pelastuslaitoksen päivystävän päällikön päätöksellä rajoitettu keskiviikkoaamupäivästä alkaen. Pelastuslaitos ja muut viranomaiset seuraavat vedentulon rajoittamisen vaikutuksia Kirkkojärven alueen tilanteeseen. Muutaman kriittisimmän kiinteistön osalta on aloitettu torjuntatoimenpiteet ja suojavallien rakentaminen.

Espoossa Mankkaan ja Olarinluoman alueella Gräsanoja on aiheuttanut tulvia, jotka ovat peittäneet Mankkaanlaaksontien useiden satojen metrien alueelta sekä yltäneet muutamiin asuintaloihin ja parkkihalliin. Vesi on tulvinut kevyenliikenteenväylille ja teille myös Espoon Kauklahdessa ja Lepsämäjoen alueella Pohjois-Espoossa. Kirkkonummella tulvia on etenkin Pilvijärven alueella, Eestinkyläntie on suljettu liikenteeltä. Vihdissä tulva on katkaissut Laurintien. Karjaanjoella vesi on tulvinut pelloille.

Keskiviikkoiltana ei odoteta lisäsateita. Torstaina puolesta päivästä alkaen on kuitenkin luvassa perjantaihin saakka jatkuvaa runsasta sadetta.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle on aiheutunut tulvista 11 tehtävää 11.10. klo 16.30 mennessä.

Vesitilanteen kehitystä voi seurata www.ymparisto.fi-sivustolla


Aihealue:
  • Turvallisuus
Alue:
  • Olari, 
  • Espoon keskus