Turvaa omaisuutesi koti- tai palovakuutuksella

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Tulipalon ja muiden vahinkojen varalta kannattaa hankkia koti- tai palovakuutus. Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteisiin tulleet vahingot muttei henkilökohtaista omaisuutta. Koti- tai palovakuutus korvaa irtaimen omaisuutesi vahinkotilanteissa. Palovakuutus sisältyy useimpiin kotivakuutuksiin.

Kannattaa huolellisesti tutustua vakuutusehtoihin ja valita omiin tarpeisiin sopivin vakuutustaso. Vakuutuksessa kannattaa olla myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus siltä varalta, jos joku perheenjäsenistä tai lemmikki aiheuttaa toimillaan vahinkoa muille asukkaille. Kotivakuutus on yleensä koko kotitalouden yhteinen, eli se antaa turvan kaikkien perheenjäsenten omaisuudelle. Lemmikkieläimet pitää useimmiten vakuuttaa lisäksi eläinvakuutuksella.

Vakuutuksissa on myös turvallisuuteen liittyviä suojeluohjeita, joiden mukaan asukkaan on noudatettava huolellisuutta esim. tulen käsittelyssä, kodinkoneiden käytössä ja ovien lukitsemisessa. Ohjeet löytyvät vakuutusehdoista ja ne kannattaa lukea huolellisesti. Asunnossa pitää olla esim. toimiva palovaroitin, ovet ja ikkunat tulee lukita, palavia nesteitä tulee säilyttää määräysten mukaisesti, vuoteessa ei saa tupakoida ja pesukoneen käyttöä on valvottava ja sen vesihana suljettava aina käytön jälkeen. Oma huolellisuus ja läheisistä huolehtiminen auttavat pitkälle vahinkojen torjumisessa.

Julkaistu 11.6.2012 klo 16.36 , päivitetty 11.6.2012 klo 16.49

Aihealue:
  • Paloturvallisuus, 
  • Turvallisuusohjeet, 
  • Turvallisuus