Lemmikkieläinten aiheuttamat riskit

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Lemmikit voivat tahattomasti aiheuttaa kodeissa turvallisuusriskejä. Kissat, koirat, kanit ja jyrsijät saattavat pureskella sähköjohtoja ja tehdä siten sähkölaitteiden käytöstä vaarallista. Koira tai kissa voi kaataa kynttilän tai laittaa lieden vahingossa päälle aiheuttaen tulipaloriskin. Vääränlainen valoputki akvaariossa voi aiheuttaa sähköiskun vaaran.

Kodin arjessa on tärkeää ehkäistä lemmikkien aiheuttamia riskejä ja taata myös lemmikeille turvallinen elämä ennakoimalla ja välttämällä vaaranpaikat. Mieti kotisi ja lemmikin ulkoiluolosuhteet läpi turvallisuuden näkökulmasta.

Älä koskaan vaaranna omaa henkeäsi lemmikkisi vuoksi, älä esim. mene koiran perässä heikoille jäille, kiipeä pelastamaan kissaa korkealta puusta tai tulipalotilanteessa palaa savuiseen tilaan etsimään lemmikkiäsi. Jätä pelastustehtävät pelastusalan ammattilaisille, joilla on koulutus ja oikeat välineet pelastustehtäviin.

Muista, että toimiva palovaroitin on sekä ihmisten että lemmikkien turva. Lemmikki ei pysty soittamaan apua, joten toimiva palovaroitin on olennaisen tärkeä turvaväline lemmikin ollessa yksin kotona. Naapurit ja ohikulkijat voivat hälyttää avun paikalle kuullessaan palovaroittimen äänen.

Iso ja pieni koira patjalla.

Julkaistu 16.1.2012 klo 10.10 , päivitetty 1.9.2020 klo 15.20

Aihealue:
  • Turvallisuusohjeet