Uudenmaan pelastusviranomaisten antama tiukennettu avotulentekokielto päättyi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.6.2018 klo 12.20

Uudenmaan pelastuslaitosten 29.5.2018 alueilleen asettama tiukennettu avotulentekokielto päättyi ja siihen liittyvät rajoitukset purettiin keskiviikkona 20.6.2018 kello 12.00. Maaperän kosteus ja tuuliolosuhteet ovat kehittyneet Uudenmaan maakunnan alueella suotuisasti ja mahdollistavat nyt normaalin avotulen käytön sekä metsä- ja maataloustyöt. Näin ollen avotulenteko on tästä eteenpäin luvallista Uudenmaan alueella normaalia varovaisuutta ja huolellisuutta noudattaen sekä kunkin kunnan ohjeiden mukaisesti ja maanomistajan luvalla. Avotulta tehtäessä on aina varmistettava, ettei alueella ole voimassa olevia ruohikko- tai metsäpalovaroituksia, joiden tiedot löytyvät ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta osoitteesta ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset.

Olosuhteissa suuria eroja Länsi-Uudenmaan pelastustoimen alueella

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos pyytää alueensa asukkaita huomioimaan, että viime päivien sateet ovat tuoneet kosteutta maaperään riittävästi vain osalle alueista. Osassa aluetta sademäärät ovat olleet todella pieniä ja näillä alueilla metsäpaloindeksi on edelleen yli 4,0 eli metsäpalojen vaara on merkittävä.

Länsi-Uudenmaan alueella sadetta eniten saivat alueet Lohja, Vihti ja Karkkila. Näiden kuntien alueella avotulenteko on mahdollista normaalien käytäntöjen mukaisesti.

Erittäin kuivaa on edelleen alueilla Espoo, Hanko, Inkoo, Kirkkonummi, Raasepori, Kauniainen ja Siuntio. Pelastusviranomaiset toivovat, että vaikka metsäpalovaroitus ei ole Uudellamaalla nyt voimassa, jokainen käyttäisi erityistä harkintaa ja huolellisuutta avotulen käytössä ja varautuisi hyvin alkusammutukseen. Tilanteen odotetaan helpottuvan torstain ja perjantain sateiden myötä.


Aihealue:
  • Paloturvallisuus, 
  • Turvallisuus