Vuoden Palokuntanuorisotyöntekijä -palkinto myönnettiin Jens Tegengrenille Kauniaisiin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.11.2014 klo 17.12

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tiedote 17.11.2014

Tuore Vuoden Palokuntanuorisotyöntekijä Jens Tegengren osaa arvostaa nuorisotyötä ja sen tekijöitä. Hän on itse kasvanut Grankulla FBK:n nuoriso-osastolta hälytysosastoon ja palokunnan päälliköksi. Hän on taistellut nuoriso-osaston puolesta ja saanut palokuntansa nuorisotyön kukoistamaan yli 10 vuoden aktiivisella toiminnalla. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön nuorisotyötoimikunnan valinta Vuoden Palokuntanuorisotyöntekijäksi julkistettiin maanantaina Helsingissä.

Mies, joka pelasti Grankulla FBK:n nuoriso-osaston toiminnan hiipumisen. Mies, joka löytyy sieltä, mistä nuoretkin. Mies, jolle palokunnan nuorisotyö on kaikki kaikessa. Näin voisi luonnehtia Jens Tegengreniä, vastavalittua Vuoden Palokuntanuorisotyöntekijää.

Grankulla FBK:n nuoriso-osaston toiminta oli osittain vaakalaudalla viitisen vuotta sitten. Tegengren oli yksi niistä, jotka olivat pelastamassa sitä. Hän toimii nykyään palokunnan päällikkönä ja ymmärtää varmasti nuoriso-osaston ja nuorisotyön merkityksen, onhan noin puolet VPK:n hälytysosaston jäsenistä lähtöisin nuoriso-osastosta. 

– Nuorisotyö on todella palkitsevaa. Sitä motivoituu jatkuvasti uudestaan, kun näkee esimerkiksi, miten omat junnut ovat jo kouluttamassa nuorempiaan. Siinä näkyy selvä tulos siitä, mihin itse on panostanut, Tegengren toteaa

– Nuori tarvitsee itselleen tekemistä. Ellei sitä ole, hän saattaa keksiä vääriä juttuja. Nykynuori ei opi oikein missään kantamaan vastuuta. Ja sitten ollaan yhtäkkiä 18, ja pitäisi osata olla aikuinen, vaikka ei ole saanut treeniä missään. Palokunnassa on helppo opettaa nuorille vastuuta ja työntekoa, kun jokaisella on oma rooli ja tärkeä merkitys ryhmässä.

Jens Tegengren on aktiivinen toimija myös kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Viime kesänä hän sai Saksan Brandenburgin palokuntanuorisotoimesta huomio-osoituksen hyvästä työstä Suomen ja Saksan välisen nuorisotyön edistämiseksi. Grankulla FBK:n palokuntanuoret pääsevät hänen ansiostaan vuosittain Saksaan palokuntaleirille ja isännöivät saksalaisnuorten vuosittaista vastavierailua Suomessa. Kotimaassa hän toimii mm. kouluttajana ruotsinkielisen pelastusliiton Finlands svenska brand- och räddningsförbundin (FSB) järjestämillä palokuntanuorten leireillä.

Tegengren on itsekin palokuntansa nuoriso-osaston kasvatti, joten Grankulla FBK:n tiloissa hänet on nähty jo noin 20 vuoden ajan. Yli 10 vuotta hän on tehnyt arvokasta työtä nuorisotyön puolesta – nuorten kanssa ja heitä varten.

Vuoden palokuntanuorisotyöntekijä -palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta ja menestyksekkäästä työstä palokuntanuorisotoiminnan hyväksi. Tunnustus jaetaan vuosittain, ja valinnan tekee Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön nuorisotyötoimikunta.

www.spek.fi


Aihealue:
  • Nuoriso, 
  • Turvallisuus