Yön sateiden vaikutuksia tulviin seurataan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.10.2017 klo 12.11

Torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä satoi hieman alle 20 mm vettä. Sateiden vaikutus tulvatilanteeseen näkyy viiveellä vesien tavoittaessa joet ja järvet laajalta valuma-alueelta. Perjantaina aamulla Espoonjoen pinta on ollut hienoisessa nousussa. Suomen Ympäristökeskuksen Tulvakeskuksen mukaan Bodominjärven ja Espoon Pitkäjärven kasvavat lähtövirtaamat pitävät Turunväylän vedenpinnan yli tulvarajan vielä viikonlopun aikana.

Turunväylällä kaksi kaistaa kiinni vielä viikonlopun yli

Liikennevirasto yhteistyössä puolustusvoimien kanssa rakensi torstaina suojavallin hiekkasäkeistä Turunväylälle. Suojavalli estää veden nousun tielle. Turunväylällä on yksi kaista käytössä molempiin suuntiin myös viikonlopun yli. Moottoritien kahden kaistan kiinniolo Espoon Tuomarilan ja KehäIII:n liittymien välillä on aiheuttanut ruuhkia mutta alueella ei ole sattunut liikenneonnettomuuksia. Pelastuslaitos kiittää autoilijoita maltista ja toivoo, että liikenne sujuu turvallisissa merkeissä myös tulevina päivinä.

Espoon kaupunki rakensi maavallit Espoon seurakuntien virastotalon Kirkon kympin sekä Keski-Espoon uimahallin ja lukion suojaksi Kirkkokadun tuntumassa. Maavallit estävät Espoonjoen veden pääsyn rakennuksiin vaikka tulva jatkaisi nousuaan. Espoon Olarinluomassa Gräsanojan tilanne tarkistettiin perjantaina aamupäivällä yön sateiden jälkeen, tilanne oli normaali ja tiet käytössä.

Bodominjärven lähtövirtaaman rajoittaminen puretaan

Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön päätöksellä veden virtausta Bodominjärvestä Espoonjokeen rajoitettiin 11.10. alkaen. Tavoitteena oli Espoonjoen tulvan laskeminen vahinkojen vähentämiseksi Kirkkojärven alueella. Vesi Bodominjärvellä on noussut toimenpiteen ja jatkuneiden sateiden seurauksena. Jotta Bodominjärven pintaa saadaan lasketuksi, pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö päätti perjantaina 13.10. klo 11.30, että veden juoksutus Bodominjärvestä palautetaan takaisin normaaliksi. Vedenkorkeutta Bodominjärvessä ja Espoonjoessa seurataan eri viranomaisten toimesta. Turunväylä ja Kirkkokadun tulva-alueen rakennukset on turvattu suojavallein.

Vesitilanteen kehitystä voi seurata www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi/Vesitilanne_ja_ennusteet


Aihealue:
  • Turvallisuus
Alue:
  • Espoon keskus