Fyra personer omkom i en plankorsning i Raseborg

26.10.2017 kl. 15.03

Meddelande 26.10.2017 klo 14.55, Västra Nylands räddningsverk, Västra Nylands polisinrättning

En rälsbuss och en terränggående lastbil från försvarsmakten krockade i en plankorsning i Raseborg vid åttatiden torsdagen 26.10.2017. Fyra personer omkom i olyckan, varav tre var beväringar i lastbilen och en var passagerare i rälsbussen. Dessutom skadades 11 personer, varav 4 allvarligt.

Från Västra Nylands räddningsverk deltog 8 räddningsenheter, 2 jourhavande brandmästare, en fältchef från ambulanssjukvården och 7 ambulanser i räddningsarbetet. Räddningsverkets enheter nådde olycksplatsen cirka 10 minuter efter larmet. Räddningsarbetet fokuserade på assistans i akutvården på platsen.

Räddnings- och akutvårdsåtgärderna på olycksplatsen har avslutats. De skadade har förts till Tölö och Raseborgs sjukhus. Vädret vid olyckan var dåligt på grund av snöfall. Olyckan skedde i en oövervakad plankorsning.

Västra Nylands polisinrättning fortsätter den tekniska undersökningen på olycksplatsen. Ledningen för undersökningen av olyckan har överförts till polisinrättningens krävande trafikbrottsundersökning på huvudpolisstationen i Esbo.

Sorgebudet har meddelats de anhöriga. Räddningsverket och polisen framför sina kondoleanser till de omkomnas anhöriga.

Krishjälp

Raseborgs stad och Hangös stad

Föreningen för Mental Hälsa i Finland

Kyrkans telefonjouren


Ämne:
  • Säkerhet