Västra Nylands räddningsverkets enheter deltar i vägtrafiks tunnelräddningsövningar

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
31-08-2020 kl. 10.14

Västra Nylands räddningsverkets och avtalsbrandkårernas enheter deltar i vägtrafiks tunnelräddningsövningar 1.9 och 8.9.2020.

På grund av övningen stängs motorvägen av mellan Sammatti och Karnais avtagen. Tunneldelarna Tervakorpi-Pitkämäki och Orosmäki-Karnais-Lehmihaka mellan Muurla och Lojo fungerar som övningsplats. Trafiken leds från de stängda delarna till närmaste omväg med hjälp av informationsskyltar och trafikdirigering. De som kör i riktning mot Åbo förväntas vara särskilt vaksamma då de väljer anslutning.

Under övningen övar myndigheterna räddning och samarbete i händelse av olycka i en tunnel.  Målet är att göra träningssituationerna så verkliga som möjligt, både räddningsvägarna och olyckssituationerna. Därför kommer vägarna till träningsområdet att vara stängda för trafik i båda riktningarna och trafiken kommer att dirigeras till närmaste omväg.

Förutom räddningsverket kommer sjukvårdsdistriktet, polisen, Trafikledsverket, ITMF vägtrafikcentraler och regionala underhållsaktörer att delta i övningen. Övningen kommer också att påverka kollektivtrafiken i området.

Läs mera från Trafikledsverkets meddelande (finska).